Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna, angielska zapiekanka miesna.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 122
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 122
Składniki
Na rozgrzanej oliwie podsmazyc mieso. Dodac posiekana cebule, czosnek i starte na tarce marchewki. Dusic kilka minut.
Dodac sos Worcestershire lub czerwone wino, koncentrat pomidorowy, tymianek oraz bulion. Doprawic do smaku sola i pieprzem. Dusic pod przykryciem 20 minut.
Ugotowac ziemniaki w osolonej wodzie, odcedzic. Dodac maslo, mleko, galke muszkatulowa oraz pieprz do smaku i zrobic puree. Mozna dodac troche startego na tarce parmezanu.
Mieso przelozyc do zaroodpornego naczynia, na wierzch wylozyc pure ziemniaczane, wyrownac i wlozyc do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec ok. 15 minut, az na ziemniakach zrobi sie rumiana skorupka.