Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i pyszny przepis na Brytyjską zapiekankę pasterską.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Ugotować ziemniaki i mrożone warzywa. Groszek przepłukać pod bieżącą wodą.
Mięso przyprawić i smażyć na patelni wraz z groszkiem, do uzyskania złotego koloru mięsa.
Ziemniaki potłuc na puree. Wyłożyć dno naczynia żaroodpornego połową puree. Wygładzić. Następnie do naczynia przełożyć mięso i groszek. Kolejną warstwą są gotowane warzywa.
Pokryć warstwę warzyw resztą puree. Wygładzić. Posypać tartym serem według uznania.
Zapiekankę włożyć do piekarnika na 35min. (180*C, grzanie góra-dół)
Smacznego!