Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zapiekana cukinia,super na obiad lub kolację:)źródło:wizaż.pl
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1093
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1093
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 174
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Cukinię umyć,przekroić na pół,odciąć końcówki i wydrążyć miękką część miąższu(nie wyrzucać).
Cebulkę posiekać i delikatnie zrumienić,dodać pokrojone pieczarki i razem smażyć kilka minut,następnie przełożyć do jakiegoś naczynia. Na tą samą patelnię wrzucić zmiażdżony czosnek i mięso mielone ,cały czas mieszając dobrze podsmażyć.
Dodać pokrojonego w kostkę pomidora i częściowo wydrążony miąższ z cukinii.Chwilkę razem poddusić,dodać usmażone wcześniej pieczarki,natkę pietruszki i dobrze doprawić(ja dodaję mnóstwo pieprzu).
Cukinię faszerować mięskiem i piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. 5 minut przed końcem pieczenia posypać serem żółtym.Podawać gorącą posypaną natką pietruszki.