Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia to dodatek warzywny do wielu potraw, jednak w tej wersji jest głównym składnikiem dania. Możesz ją przygotować w formie obiadu lub kolacji na ciepło. Jest aromatyczna, pełna warzyw i miękka. Sprawdź nasz przepis.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1786
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 56
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1596
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1786
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 56
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1596
Składniki
Cukinie umyj, osusz, a następnie odkrój końce. Natnij każdą z nich w równych odstępach. Ser pokrój w plasterki, to samo zrób z umytymi, osuszonymi i oczyszczonymi pomidorami oraz paprykami. Cebulę posiekaj w piórka. Nacięcia wypełniaj kolejno kawałkiem: sera, pomidora, papryki i cebuli.
Ułóż cukinie w naczyniu żaroodpornym, skrop delikatnie oliwą, a następnie dopraw przyprawą gyros, solą i pieprzem. Włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza i piecz przez około 30 minut.