Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne plastry z cukinii smażone na patelni. Poznaj pomysł na wegetariańskie kotleciki z cukinii. Złota i chrupiąca panierka a w środku jędrna cukinia. Musisz spróbować tego przepisu!
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 91
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13693
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 35
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 10
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 64
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 178
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 91
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13693
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 35
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 10
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 64
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 178
Składniki
Umyj i pokrój cukinię bez obierania w plastry o grubości 1 cm. Talarki z cukinii ułóż na papierze kuchennym, posól z obu stron i zostaw na 20 minut. Po tym czasie osusz dokładnie cukinię papierem.
Teraz panierujemy talarki podobnie jak kotlety. Obtocz plastry cukinii w mące, następnie zanurz w rozbełtanym jajku a na koniec pokryj plaster cukinii bułką tartą. TIP: Do mąki dodaj pieprz i słodką paprykę dla smaku.
Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do momentu, aż panierka będzie złocista. TIP: po usmażeniu kładź kotleciki na papier kuchenny, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. SMACZNEGO!