Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cukinia zrolowana z szynką i serem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 594
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 144
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 112
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 594
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 144
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 112
Składniki
Cukinie kroimy wzdłuż na plastry. Przez chwilę podsmażamy z obydwu stron na rozgrzanym oleju. Osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Na każdym pasku cukinii kładziemy kawałek wędliny mniej więcej tej samej wielkości.
Skrawki pozostałej szynki i mozzarellę kroimy na małe kawałki. Siekamy obrany czosnek, bazylię i pietruszkę. Żółty ser ścieramy. Wszystko wkładamy do misy, dodajemy jajka i starannie mieszamy. Nadzienie rozkładamy na cukinii, plastry zwijamy w roladki.
Pomidory kroimy na mniejsze części, lekko solimy i przekładamy do brytfanny. Roladki układamy (ciasno, aby się nie rozwinęły) na pomidorach i zapiekamy 15 minut w temperaturze 160°C. Podajemy z białym pieczywem.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 2,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 493 kcal, Białko: 8,9 g, Tłuszcz: 7 g, Węglowodany: 11 gŹródło: Rewia