Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pasztet z cukinii. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Szatkownica lub tarka, formy silikonowe do pieczenia
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 970
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 970
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
Na tarce na grubych oczkach zetrzeć: cukinię. Posolić i odstawić, żeby puściła sok.
W międzyczasie do jednej miski zetrzeć na tarce: marchewkę, cebulę i ser żółty.
Odcisnąć bardzo mocno cukinię z soku i po tym dorzucić ją do miski ze startymi pozostałymi składnikami.
Do miski dodać żółtka z 2 jajek, przyprawy (jeśli ktoś lubi to można dodać czosnek oprócz tych wymienionych). Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z pozostałą masą.
Nałożyć do foremek - najlepiej silikonowych keksówek. Mi wyszło na dwie formy.
Piec w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni przez godzinę-półtorej - pasztet będzie gotowy, gdy zobaczymy, że jest silnie zarumieniony.