Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cukinie z kurczakiem"
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 11
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5449
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 301
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28014
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 11
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5449
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 301
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28014
Składniki
Kuskus zalej połową bulionu, poczekaj, aż spęcznieje. Mięso i papryki potnij w kostkę. Usmaż na łyżce oliwy. Wymieszaj z kaszką i pokruszonym serem. Przypraw do smaku. Cukinie oczyść, potnij na duże kawałki. Wydrąż je. Pozostaw cienką warstwę miąższu od spodu. Cukinie napełnij farszem. Ustaw w formie posmarowanej masłem. Skrop resztą oliwy.
Podlej pozostałym bulionem. Piecz ok. 30 minut w temp. 180°C. Udekoruj natką. Podawaj np. z jogurtem, sosem śmietanowym.
50 min; Cena porcji: ok. 3 zł; Porcja: 460 kcal.Źródło: Naj