Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cukiniowe pakieciki z mięsa mielonego i mozzarelli"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj bułkę, koncentrat pomidorowy oraz starty żółty ser. Wbij jajko. Przypraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wyrób jednolitą masę. Cukinie umyj, potnij na 24 podłużne cieniutkie plasterki. Mozzarellę potnij na 24 kawałki.
Z mięsnej masy uformuj 24 owalne klopsiki. Na każdym połóż kawałek sera mozzarella. Potem owiń cukinią.
Na długie drewniane patyczki nabij po 3 klopsiki w cukinii. Szaszłyki oprósz solą. Skrop olejem. Połóż na blasze przykrytej pergaminem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego wcześniej do temperatury 180°C. Piecz ok. 20 minut. Podawaj np. z piure ziemniaczanym.Źródło: Naj