Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cukiniowe paszteciki"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20672
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20672
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Madej-Stasiak z Łodzi
Ciasto: drożdże, cukier i śmietanę wymieszaj. Margarynę posiekaj z mąką. Dodaj rozczyn drożdżowy, żółtko, jajko, ocet, olej i sól, wyrób. Odstaw na 30 min.
Farsz: kurczaka ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź. Zmiel z chlebem, cebulą i czosnkiem. Cukinię umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odciśnij. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż cukinię. Oprósz curry, solą i pieprzem. Wymieszaj z mięsem.
Ciasto rozwałkuj na grubość pół cm, posmaruj farszem. Przekrój wzdłuż na pół. Zwiń, zaczynając od szerszej strony. Pokrój po skosie na prostokąty. Paszteciki posmaruj białkiem i posyp kminkiem. Piecz 30 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie