Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, aromtyczne i sycące curry z ciecierzycy ze szpinakiem
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 231
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 231
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Składniki
Cebule pokroić w kawałki, imbir zetrzeć, czosnek drobno posiekać. W garnku o grubym dnie, albo w wysokiem przykrywanej patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i smażyć ok 3 minut.
Dodać czosnek, imbir, smażyć minutę, dodać przyprawy i wszystko zamieszać, podsmażyć chwilę aż zaczną intensywnie pachnieć. Dodać pomidory i ciecierzycę i ok pół szklanki wody, gotować ok 10 minut.
Wlać mleko kokosowe, poczekać aż się zagotuje, wrzucić szpinak i gotować chwilę aż zmięknie. Doprawić solą, cukrem i sokiem z limonki. Podawać z ryżem