Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Curry z indyka"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20722
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 62
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5213
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20722
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 62
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5213
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 82
Składniki
Mięso opłucz, osusz, potnij w kostkę. Oprósz curry i skrop sosem sojowym. Ząbki czosnku obierz, rozetrzyj, dodaj do mięsa. Odstaw je na 30 minut.
Strączki fasolki oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Marchewkę obierz, potnij w słupki. Papryki oczyść, pokrój w cienkie paski.
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć przyprawione mięso. Smaż przez chwilę. Dołóż rozdrobnione warzywa. Podlej bulionem i duś pod przykryciem około 20 minut. Pod koniec przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.Źródło: Tina