Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8491
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 173
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 111
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 450
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8491
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 173
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 111
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 450
Składniki
Na rozgrzanym oleju smażymy przez chwilę pokrojoną w piórka cebulę. Dodajemy pastę curry, wlewamy 100 ml wody-rozprowadzamy pastę aż powstanie jednolity sos. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojoną w drobniutką kosteczkę papryczkę chilli oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Przykrywamy i dusimy ok 5 min. Dodajemy odcedzone z soku pomidory oraz mleko kokosowe.Dusimy kolejne 5 min. Mąkę kukurydzianą rozprowadzamy w niewielkiej ilości wody i wlewamy zagęszczając sos. Dodajemy obrane i oczyszczone krewetki i dusimy 3 min. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą curry. Na sam koniec dodajemy umyte liście szpinaku i gotujemy ostatnią minutę tylko do momentu aż szpinak delikatnie zmięknie. Podajemy z ryżem lub tak jak ja z bagietką