Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne, słodko-kwaśne, łatwe i szybkie do zrobienia...
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 678
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16767
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 104
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 678
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16767
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 104
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, czosnek i imbir zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną cebulę i smażyć do zeszklenia. Następnie dodać czosnek i imbir, smażyć kolejne kilka minut.
Mango obrać ze skórki, usunąć pestkę. Miąższ pokroić na kawałki, włożyć do pojemnika blendera, dodać mleko kokosowe, zblendować.
Do garnka dodać pastę curry, dokładnie wymieszać. Wlać mieszankę mleka kokosowego i mango, wrzucić zgniecioną trawę cytrynową. Gotować na małym ogniu około 10 minut.
Do sosu dodać krewetki, gotować jeszcze 2-3 minuty. Na koniec sos doprawić sokiem z limonki.
Curry podawać z ryżem, świeżą kolendrą i cząstkami limonki.