Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ćwiartki kurczaka pieczone z młodymi ziemniakami w rękawie do pieczenia, podane z marynowaną papryką.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 108
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 108
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Ćwiartki z kurczaka myjemy, rozcinamy na dwie części każdą, tak żeby pałki i bioderka były oddzielnie. Ziemniaki obieramy, myjemy. Wszystko wkładamy do większej miski, dobrze skrapiamy olejem, posypujemy przyprawą i solą, dobrze mieszamy wcierając przyprawy. Odmierzamy rękaw, układamy w nim kawałki kurczaka i ziemniaki w całości. Rękaw dobrze zawiązujemy z obu stron, nakłuwamy igłą 10 razy. Gotowy rękaw wkładamy do piekarnika i pieczemy 60 minut w 200 stopniach Celsjusza. Po godzinie pieczenia rozcinamy górę rękawa, odchylamy boki i ponownie zapiekamy 20 minut.
Upieczone kawałki kurczaka podajemy z upieczonymi ziemniakami i marynowaną papryką. Smacznego!!!