Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczny zestaw obiadowy, składający się z usmażonych ćwiartek kurczaka, pieczonych młodych ziemniaków i marynowaną papryką.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 115
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 242
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2325
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 407
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 274
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 115
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 242
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2325
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 407
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 274
Składniki
Przygotowanie ziemniaków: Ziemniaki myjemy i od razu ścieramy gąbką ze stroną ścierną, skórkę pod bieżącą zimną wodą. Wymyte ziemniaki umieszczamy w garnku, wlewamy wodę tak żeby poziom wody był 1 cm, wsypujemy sól i parzymy 20 minut.
Po 20 minutach parzenia odlewamy wodę, przykrywamy pokrywką i w ten sposób studzimy (ziemniaki w tym czasie dojdą). Ostudzone ziemniaki smażymy na dużym ogniu do zarumienienia się z obu stron, zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu dosmażamy z każdej strony.
Przygotowanie ćwiartek kurczaka: Wymyte ćwiartki nacieramy przyprawą do kurczaka, smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Gdy ćwiartki będą zarumienione z obu stron, dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
Gotowe ćwiartki podajemy z upieczonymi ziemniaczkami posypanymi zieleniną i marynowaną papryką Smacznego!!!