Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ćwiartki marynowane, pieczone w miodzie i musztardzie z różowym ryżem.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 79
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1081
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 79
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1081
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Składniki
Do miski wlać ocet, pół szklanki wody i sól, wszystko wymieszać i podlać ćwiartki. Marynować przez min 20 minut. Wyjąć i osuszyć. Polać miodem i musztardą. wszystko wymieszać przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Ćwiartki posypać bułką tartą, wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 15-20 minut.
Ryż przełożyć do garnka i zalać wodą ( na jedną porcję ryżu 2 porcje wody) dodać sok z buraka i odrobinę soli. Gotować na wolnym ogniu aż ryż będzie miękki.
Podawać Smacznego.