Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto przetestować przepis na ćwiartki z kurczaka w marynacie jogurtowej , która sprawi , że mięso jest kruche i soczyste , a skórka rumiana i chrupiąca. Ćwiartki zrobione według tego przepisu https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-cwiartki-z-kurczaka,1964632,smaker.html
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1751
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1751
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Ćwiartki umyj , osusz ręcznikiem . Jogurt wymieszaj ze skórką z cytryny , przeciśniętym czosnkiem i przyprawami . Dopraw marynatę solą i pieprzem .
Zanurz ćwiartki z kurczaka w naczyniu z marynatą i obtocz je dokładnie . Owiń naczynie folią spożywczą i wstaw do lodówki na całą noc.
Wyjmij kurczaka z naczynia z marynatą i ułóż na kratce rozgrzanego do 180 C piekarnika . Połóż na spód folie lub naczynie żaroodporne bo z mięsa spłynie cześć marynaty i wytopi się trochę tłuszczu Piecz około 50 minut . W połowie pieczenia obróć ćwiartki na drugą stronę . Upieczonego kurczaka podajemy z ziemniakami i surówką.