Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam was serdecznie w niedzielę zasadą niby jest aby był rosół w niedzielę u mnie nie koniecznie dziś przygotowałam ćwiartki z kurczaka, z dwóch dań obiadów nie robię bo n ie było by komu tego zjeść. Oprócz obiadu zrobiłam wczoraj ciasto przepis podam niebawem może zechcecie skorzystać.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5289
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 105
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5289
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 105
Składniki
Ćwiartki z kurczaka umyć oczyścić i pokroić na części jeśli są mniejsze ćwiartki pozostawić w całości. Posypać przyprawami dodać olej i za pomocą rąk wetrzeć przyprawy w mięso, odstawić na 15 minut aby przyprawy wchłonęły w mięso.
Gdy mięso w przyprawach odstało swój czas przełożyć je na suchą patelnię z całą zawartością ( czyli razem z sokiem jaki powstał w czasie stania mięsa ). Mięso obsmażyć z obu stron na złoty kolor tak aby się ładnie zarumieniło.
Usmażone mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, wlać pół szklanki gotowanej wody. Następnie mięso posmarować musztardą sarepską. Wstawić do zimnego piekarnika, piekarnik ustawić na 200 stopni i piec godzinę i 15 minut co jakiś czas przekręcając mięso. Pięć minut przed końcem pieczenia piekarnik nastawić na 220 stopni i podpiec aby skórka była chrupiąca.
Upieczone gotowe mięso podałam z ziemniakami i sosem - tłuszczem z mięsa oraz do obiadu surówka z cebuli i pomidora w śmietanie do popicia obiadu była zimna maślanka prosto z lodówki.