Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do obiadów jak i na kanapkę przez całą zimę, a przygotowanie jest proste i baaardzo szybkie.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 519
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 519
Składniki
Buraki umyć i ugotować w na półmiękko. Ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach lub w maszynce.
Dodać: chrzan, cukier i sól.Dokładnie wymieszać.(proporcje chrzanu cukru i soli można dopasowywać pod siebie,Ja lubię bardziej ostre, ale zaznaczam, że po ugotowaniu słoików buraki łagodnieją wiec lepiej zrobić ostrzejsze niż byśmy chcieli).
Nakładać do słoików i gotować 15 min.