Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jes taki nudny jak w oleju :-)
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8587
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 175
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 114
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 457
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8587
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 175
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 114
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 457
Składniki
Śledzie moczymy - najlepiej zostawiając je na noc w wodzie. Następnie odsączamy z wody, kroimy w duże paski. i kropimy obficie octem. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na patelni na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy pomidory i koncentrat, dusimy przez ok 30 minut, tak by masa pomidorowa nie była kwaśna. Pod koniec obróbki cieplnej dodajemy sól, pieprz i sok z cytryny do smaku. Powstały sos studzimy. Następnie dodajemy do sosu śledzie. Podawać po 12 godzinach na zimno.