Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Składniki
Wątróbki oczyść, opłucz, zalej mlekiem. Odstaw na godzinę. Wyjmij, opłucz, dokładnie osusz, ew. większe sztuki potnij na kawałki. Następnie wątróbki oprósz mąką, dobrze wymieszaj.
Chili oczyść, pokrój w plasterki. Szalotki i czosnek obierz. Czosnek posiekaj, a cebulki potnij w plasterki. Z jednego grejpfruta wyciśnij sok, drugi obierz i podziel na cząstki.
Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim szalotki i czosnek. Włóż wątróbki. Mieszając, smaż 2 minuty. Dodaj chili i sok. Smaż 5 minut, pod koniec dodaj cząstki grejpfruta (bez błonek). Przypraw solą oraz pieprzem. Udekoruj np. kolendrą.Źródło: Tina