Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cytryny z Maroka"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Składniki
Cytryny umyj i przekrój na ćwiartki do 3/4 głębokości. Do środka każdej wsyp łyżkę soli i włóż do słoika. Dodaj cynamon, goździki, liść laurowy, po kilka ziaren pieprzu oraz pokruszoną papryczkę chilii.
Całość zasyp solą i zalej sokiem wyciśniętym z cytryn. Słoik zakręć i odstaw w ciepłe, zacienione miejsce na 5 tygodni.Źródło: Na żywo