Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowana rybka, zielone szparagi i domowy sos holenderski
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 203
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 203
Składniki
Rybę nacieramy solą i pieprzem. Posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki i czosnkiem. Na koniec posypujemy skórką z cytryny i polewamy sokiem z połowy owocu. Szczelnie zamykamy w pojemniku i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Szparagi gotujemy w lekko osolonej wodzie. Sos holenderski. Masło rozpuszczamy. Pozbywamy się "piany", która wytworzyła się na jego powierzchni. Żółtka z solą i pieprzem miksujemy nad parą. Następnie dodajemy sok z połowy limonki i skórkę z całego owocu. Gdy masa jest gęsta, i jednolita stopniowo dodajemy rozpuszczone masło, cały czas miksując. Rybę smażymy na patelni grillowej z dwóch stron. Najpierw na dużym ogniu, następnie na średnim. Ma się lekko zarumienić. Na talerz nakładamy szparagi i rybę. Polewamy sosem. Smacznego