Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowe naleśniki z twarożkiem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
??Do głębokiej miski wsyp wszystkie sypkie ciasta. Wbij jajko, wlej mleko i zmiksuj na gładką masę. Odstaw pół godziny.
Patelnię rozgrzej, posmaruj olejem. Porcjami wlewaj ciasto i usmaż cienkie naleśniki, aż zużyjesz całe ciasto.
Zmiksuj serek z cukrem waniliowym, żółtkiem oraz mlekiem. Posłodź do smaku.
Z granatu wyjmij ziarenka. Przygotowanym serkiem waniliowym posmaruj naleśniki, posyp ziarenkami owocu. Złóż na pół.
Przed podaniem oprósz naleśniki cukrem pudrem, udekoruj ziarenkami granatu oraz listkami bazylii.
Do nadzienia możesz wykorzstać sezonowe owoce, np. porzeczki czarne i czerwone, maliny, jeżyny.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax