Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowe tartaletki"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 172
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 172
Składniki
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 12, cen za porcję 1,20 zł.
Ciasto zagnieć szybko z podanych składników. Rozwałkuj na grubość około 4 mm, wytnij koła. Foremki posmaruj masłem i wylep ciastem, dno ponakłuwaj widelcem. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 °C.
Krem: awokado obierz, usuń pestki. Miąższ dokładnie zmiksuj z kakao i miodem. Na koniec dodaj mleko w proszku i ponownie zmiksuj. Jeśli krem jest zbyt rzadki, dodaj jeszcze trochę mleka w proszku albo kakao. Krem włóż do szprycy lub do worka cukierniczego i dekoracyjnie wyciśnij na upieczone spody.
Białą czekoladę zestrugaj ostrym nożem na szerokie wiórki. Ozdób tartaletki. Schłodź około godziny.Źródło: Chwila dla Ciebie