Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czerwone spaghetti"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5271
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5271
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Składniki
Buraki gotuj godzinę w osolonej wodzie. Obierz i pokrój w kostkę. Zmiksuj w blenderze z czosnkiem, odrobiną oliwy, sokiem z cytryny, połową orzechów laskowych i pestkami słonecznika. Makaron ugotuj do miękkości we wrzącej osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzej olej orzechowy lub oliwę. Dodaj makaron, połącz z masą z buraków, dokładnie wymieszaj, posyp parmezanem, solą i pieprzem. Smaż 5 minut, mieszając. Przed podaniem dekoruj pozostałymi orzechami laskowymi i odrobiną rozmarynu. Możesz też posypać startym parmezanem.Źródło: Dobry Tydzień