Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czeska sztuka kulinarna rozwinęła się pod wpływem kuchni Węgier, Austrii, Niemiec i Polski, więc ten przepis to właśnie odzwierciedla
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 131
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 240
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 131
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 240
Składniki
Posiekaj czosnek, pomidory i paprykę. Cebulę i kiełbaski pokrój na kawałki. Na pokrojonej słonince podsmaż cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę mięso i smaż, aż zrobi się jasne. Zdejmij garnek z ognia, dodaj czosnek, pomidory, paprykę, sól, bulion, liść laurowy i paprykę w proszku. Wymieszaj i zalej wodą. Gotuj 50 minut na małym ogniu, abu gulasz lekko bulgotał.
Od czasu do czasu mieszaj i wlewaj wodę, jeśli potrzeba. Spróbuj czy mięso jest miekkie-jeśli nie, gotuj jeszcze 20 minut.
Mąkę wymieszaj z 5 łyżkami wody, wlej do gulaszu, gotuj 20 sekund, mieszając. Dodaj kiełbasę i tymianek. Zgaś ogień, gulasz przykryj, odstaw na 10 minut. Podawaj.
SMACZNEGO!