Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czewapcziczi"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 62
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8923
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 130
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 282
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2919
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 62
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8923
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 130
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 282
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2919
Składniki
Obie cebule, natkę i czosnek drobno posiekaj (czosnek można też przecisnąć przez praskę).
Włóż wszystko do dużej miski z mięsem, musztardą (łyżka) i razem z przyprawami (z dużą ilością pieprzu, ostrej papryki chili i solą) mieszaj przez kilka minut.
Masę mięsną odstaw do lodówki, najlepiej na kilka godzin, by mięso przeszło aromatem przypraw oraz cebuli i czosnku.
Po tym czasie z mięsa uformuj niewielkie, gładkie wałeczki (można nadziać je na drewniane szpadki, żeby wygodniej było je smażyć lub piec na grillu, ale nie jest to niezbędne).
Czewapcziczi upiecz lub usmaż na patelni do zrumienienia, ale tak, by w środku były soczyste. Przed podaniem ostudź i np. zanurz w wybranym sosie. Posyp uprażonym sezamem i podaj.Źródło: Świat kobiety