Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Daktylowo-imbirowa kaczka"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 268
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 72
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 74
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 268
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 72
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 74
Składniki
Szklankę wina śliwkowego połącz ze szklanką gazowanej wody mineralnej, goździkami, miodem i pokrojonymi w cienkie plastry daktylami. Całość dokładnie wymieszaj.
Piersi kaczki zanurz w marynacie i odstaw do lodówki na 48 godzin. Następnie wyjmij je, a do marynaty dodaj plastry pomarańczy. Całość gotuj na małym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje.
Na patelni rozgrzej masło i usmaż mięso z obu stron na złoty kolor. Chrupiącą kaczkę pokrój w centymetrowe plastry.
Polej gorącym sosem i ozdób kilkoma listkami bazylii. Podawaj z knedlikami.Źródło: Na żywo