Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zupki nie gotuję ponieważ nowe danie knuję, mięso miałam a resztę kombinowałam i tak powstało :
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 198
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 198
Składniki
Do mięsa mielonego dodać przyprawy
I wymieszać za pomocą łyżki.
Do garnka wlać olej dodać pokrojoną cebulę i ją podsmażyć.
Następnie dodać wcześniej przygotowane mięso i go podsmażyć.
Gdy mięso jest już podsmażone dodać marchew startą na tarce jarzynowej,smażyć do miękkości marchwi.
Następnie wlać bulion,
Wsypać ryż i dusić pod przykryciem do miękkości ryżu.
Jak ryż jest już miękki dodać pomidory (mam swoje) obrane ze skórki i wykrojone środki pokrojone dowolnie, nadal dusić pod przykryciem.
Pod koniec odkryć pokrywkę dodać majeranek i dusić na małym ogniu do wyparowania soków.
Na koniec dodać natkę pietruszki
Oraz przeciśnięty czosnek.
Polecam danie wyszło mi przepyszne nie spodziewałam się aż takiego efektu.