Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Danie jednogarnkowe z udkami"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 107
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 852
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 352
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 107
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 852
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 352
Składniki
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką lub plastikowym druciakiem. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Udka umyj, osusz, ułóż na ziemniakach. Oprósz dokładnie solą, pieprzem, słodką papryką i suszoną bazylią.
Pora oczyść, umyj i pokrój w paski o grubości ok. 2 cm. Brokuła oczyść, podziel na różyczki. Na mięsie ułóż kawałki pora oraz różyczki brokuła. Wierzch posyp groszkiem konserwowym oraz wiórkami masła. Jeszcze raz oprósz przyprawami. Połóż kilka listków świeżej bazylii.
Podlej przygotowane niewielką ilością wody. Nakryj naczynie i wstaw do piekarnika. Zapiekaj godzinę w 180°C. Pół godziny przed końcem pieczenia zdejmij pokrywkę, aby mięso i warzywa pięknie się zrumieniły. Przed podaniem udekoruj potrawę listkami bazylii.
Czas: około 80 minutŹródło: Dobry Tydzień