Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Danie tajskie z wieprzowiną"
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 47
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 79
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 952
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 118
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 47
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 79
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 952
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 118
Składniki
Oczyść i umyj wieprzowinę, pokrój w małe paseczki. W dużej patelni (najlepiej głębokiej, tzw. woku) rozgrzej olej i obsmaż mięso na dużym ogniu, by tylko zamknąć pory.
Zmniejsz płomień, dodaj pastę curry i podsmaż wszystko razem. Ryż przelej zimną wodą, aż zlewana woda stanie się czysta. Gotuj przez 15-20 minut (w niesolonej wodzie!), aż ryż wchłonie całą wodę.
Przygotuj bulion z kostki lub w proszku według wskazań na opakowaniu i wlej do mięsa. Dodaj mleko kokosowe i mieszając od czasu do czasu duś mięso przez około 5 minut.
Obierz marchew i pokrój w poprzek na średnie kawałki. Papryki umyj, przekrój na pół, wytnij gniazda nasienne, a resztę potnij na paski.
Oczyść dymki, pokrój na średniej wielkości kawałki. Warzywa dodaj do mięsa i duś jeszcze około 5 minut.
Dopraw sosem rybnym, rozłóż do misek, udekoruj listkami kolendry i podawaj z ryżem.
Czas: ok. 40 minut | Poziom: średni |4 porcje, 470 kcal/porcjaŹródło: Tele Tydzień