Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, tanio i smacznie to najszybsze okreslenie dania, które powstaje na patelni z resztek lub ze skladników, które wlasciwie zawsze mamy w domu. Najlepiej mi smakuje z kielbasa grillowa, ale mozna tez uzyc kazdej innej.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 122
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 122
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Kielbaski usmazyc w calosci, wyjac z patelni i pokroic w plastry. Gotowane ziemniaki obrac i pokroic w plastry lub kostke. Jablka ze skórka pokroic w kostke i skropic sokiem z cytryny, aby nie stracily koloru. Cebule pokroic w piórka, majeranek umyc, wysuszyc i posiekac. Mozna tez uzyc suszonego. W tluszczu po kielbaskach podsmazyc cebule, dodac jablka, smazyc ok. 7 minut az nabiora koloru, nastepnie dodac ziemniaki i smazyc jeszcze chwile, az sie wszystko przyrumieni.
Na koniec dodac pokrojone kielbaski i doprawic sola, pieprzem i majerankiem.