Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Delikates z jagnięciną"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 90
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1728
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 35
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1588
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 90
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1728
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 35
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1588
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Ugnieć je. Dodaj masło, mleko i fetę. Dokładnie wymieszaj.
Mięso podsmaż na oleju, najlepiej partiami, żeby się zrumieniło, a nie poddusiło. Dopraw papryką. Przełóż do miseczki, odstaw.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na tej samej patelni, wsyp tymianek i cukier. Marchewki oczyść, pokrój w kostkę, wrzuć na patelnię, zalej piwem, przykryj i duś 20 minut, aż płyn zredukuje się o połowę. Dodaj mięso i zamrożony groszek. Zmniejsz ogień, duś 5 minut. Przypraw.
Mięso przełóż do żaroodpornego naczynia. Przykryj ziemniakami. Na wierzchu zrób widelcem wzór kratki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz 30 minut pod przykryciem. Zdejmij je i piecz, aż wierzch się zrumieni. Podawaj po ok. 15 min, (w tym czasie danie stężeje).Źródło: Naj