Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wymaga za dużo roboty i specjalnych umiejętności. A wychodzi nam pyszne danie :)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10572
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 260
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10572
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 260
Składniki
Ryż gotujemy najlepiej parę godzin wcześniej aby dobrze napęczniał.
Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy wedle uznania i podsmażamy na patelni.
Jeśli macie mrożone warzywa (tak jak ja) to gotujemy je do miękkości.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Wkładamy ryż, warzywa, mięso, zalewamy jogurtem, doprawiamy. Polecam delikatnie widelcem "powbijać się" w zapiekankę aby lekko ją przemieszać i jogurt słynął do wewnątrz. Na koniec posypujemy serem i pieczemy do 30 min 170 stopni.