Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Delikatny krem z papryki"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 498
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 158
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 498
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 158
Składniki
Obraną marchew i oczyszczonego pora drobno pokrój, po czym ugotuj razem z soczewicą.
W tym czasie przygotuj paprykę: natrzyj ją oliwą i wstaw na 50 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Gdy ostygnie, obierz ją ze skórki, usuń pestki i pokrojoną dorzuć do garnka. Dopraw solą oraz pieprzem i gotuj kilka minut.
Zmiksuj zupę i udekoruj kremówką oraz rozmarynem.Źródło: Kurier TV