Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo (chociaż trochę piekło) w buźce ; ) Zdjęcia nie zdążyłam zrobić- głód zwyciężył ; >
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Filet myjemy, osuszamy, przekrawamy na 2 cieńsze płaty i obtaczamy w ziołach.
Fasolkę rozgniatamy dokładnie widelcem, posypując ją papryką w proszku. Smarujemy tym nadzieniem płaty fileta, rolujemy je i spinamy patyczkami do szaszłyków. Przyrządzamy na parze, w naczyniu żaroodpornym w piekarniku lub (tak jak ja to uczyniłam) w mikrofalówce.
Do garnka wsypujemy ryż, zalewamy szklanką wody. Po ok. 20 minutach dodajemy podzielony na różyczki brokuł i kukurydzę oraz kurkumę (dzięki niej brokuł ma żółtawy odcień po ugotowaniu). Gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Odsączamy.
Na talerzu układamy liść sałaty, na niego wykładamy ryż z warzywami oraz roladki. Polewamy całość łyżeczką oliwy z oliwek lub oleju z pestek winogron.
Jemy! :)