Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Diabelskie skrzydełka"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 196
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 201
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 196
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 201
Składniki
Skrzydełka umyj, osusz. Keczup wymieszaj z musztardą i przeciśniętym czosnkiem. Wlej sos sojowy. Dodaj drobno posiekane chili lub szczyptę ostrej papryki. marynaty wymieszaj. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem.
Powstałą marynatą zalej skrzydełka, przemieszaj, by dokładnie się pokryły. Odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce. Ułóż mięso na ruszcie. Piecz, obracając, około 45 minut. W trakcie pieczenia polewaj skrzydełka pozostałą marynatą.
czas ok. 30 min; porcja – 280 kcal, cena 2,30 złŹródło: Świat kobiety