Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne potrawy wcale nie muszą być kaloryczne i tłuste ;)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 19
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 181
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 19
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 181
Składniki
Filet z karpia umyj, usuń większe ości, podziel rybę na porcję. Posyp filet umiarkowanie solą i pieprzem, po czym odstaw na pół godziny. Zmieszaj rozdrobnione pomidory w sosie z puszki z rozgniecionym w zgniatarce czosnkiem, pokrojoną drobno cebulą i pieczarkami, dodaj liście laurowe.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni Celsjusza, a rybę zawiń szczelnie w folię aluminiową do pieczenia i polej ją przygotowanym wcześniej sosem. Piecz potrawę w piekarniku przez około pół godziny. Możesz opcjonalnie podać do niej małe ziemniaki pieczone w mundurkach.