Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dip majonezowy z boczkiem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 801
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 257
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 532
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 137
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 801
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 257
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 532
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 137
Składniki
Młode listki szpinaku przebierz, odetnij ogonki, opłucz i osusz na sicie, a następnie posiekaj ostrym nożem. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno poszatkuj. Utrzyj ze szczyptą soli. Wymieszaj w miseczce majonez z jogurtem. Dodaj utarty czosnek oraz sok z cytryny.
Boczek pokrój w plasterki, a potem w kostkę. Zrumień na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Do miseczki z dipem wrzuć szpinak, wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką. Przed podaniem posyp smażonym boczkiem.
Czas ok. 10 min; porcja – 130 kcal, cena 1,40 zł.Źródło: Świat kobiety