Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis, który zawsze się udaje! Dodaj ulubione składniki i gotowe.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 266
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 68
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 70
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5380
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 266
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 68
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 70
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5380
Składniki
Ciasto: Drożdże rozcieramy z cukrem. Dodajemy letnią wodę i olej. Dodajemy mokre składniki do suchych i wyrabiamy ciasto, aż przestanie się kleić do rąk. Podzielić na 4 lub 2 części (w zależności od użytej formy do pieczenia). Odstawić do wyrośnięcia.
Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy starte na tarce pieczarki. Musimy do miękkości, doprawiamy. Wędlinę, ananasa i paprykę kroimy w drobną kostkę, kukurydzę odsączamy. Ser ścieramy na tarce.
Ciasto wałkujemy, rozkładamy na formie wysmarowanej olejem. Smarujemy sosem pomidorowym. Układamy uduszone pieczarki, wędlinę, paprykę, kukurydzę, ananasa. Posypujemy uprażonym na suchej patelni słonecznikiem i startym serem. Pieczemy ok 30 min w 200 st C (termoobieg).
Sos czosnkowy: czosnek obieramy ze skórki, przeciskamy przez prasę. Dodajemy resztę składników. Doprawiamy. Polewamy naszą pizzę i zajadamy!