Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowe burgery"
Polecam.
Odsłon: 469
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Polecam.
Odsłon: 469
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Składniki
Zmiel drobno wołowinę i wieprzowinę. Przełóż mięso do miski. Dodaj jedną obraną i posiekaną cebulę. Masę dopraw solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodaj posiekane zioła.
Masę starannie wyrób. Zwilżonymi wodą dłońmi formuj cztery duże kotlety. Ułóż je na pokrytej folią aluminiową tacce. Odstaw do lodówki na ok. 2 godziny.
Na patelni rozgrzej olej z masłem. Ostrożnie układaj przygotowane kotlety i smaż z dwóch stron po około 8 minut. Bułki sezamowe przekrój na połówki, włóż do piekarnika i krótko opiecz.
Na spodach bułeczek układaj kolejno liście sałaty, pokrojone w plasterki pomidory oraz usmażone kotlety. Na kotletach rozłóż plasterki ogórka i krążki drugiej cebuli. Przykryj wierzchami z sezamem.
czas ok. 45 min; porcja – 520 kcal, cena 4,40 złŹródło: Świat kobiety