Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Domowe hot dogi"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1746
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1746
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Cebule obierz, pokrój w dużą kostkę, posyp sporą szczyptą soli i odstaw na godzinę. Po tym czasie posyp cebulę połową mąki, starannie wymieszaj, odstaw jeszcze na 2-3 minuty. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Cebulę wymieszaj z resztą mąki i wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Praż, mieszając, na złoto.
Uprażoną cebulę wyjmuj łyżką cedzakową na wyłożony papierowymi ręczniczkami talerz. Pozostaw do osuszenia. W tym czasie w garnku zagotuj wodę z liściem laurowym. Wrzuć parówki, ugotuj. Bułki podgrzej w piekarniku. Ogórki osącz z zalewy, pokrój w plasterki lub w kostkę.
Do środka każdej bułki nałóż po łyżeczce musztardy. Umieść gorące parówki. Oblej je keczupem (ewentualnie majonezem), obłóż posiekanymi ogórkami konserwowymi i posyp domową prażoną cebulką.
porcje , czas ok. 25 min; porcja – 370 kcal, cena 2,40 zł.Źródło: Świat kobiety