Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Domowe pieczywo z ziołowym serkiem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Składniki
Obrane cebule pokrój w piórka. Oliwki (bez pestek) przekrój na połówki. Przesmaż z cebulą na 2 łyżkach oliwy. Mąkę wymieszaj z łyżeczką soli i pokruszonymi drożdżami. Dodaj 450 ml ciepłej wody, oliwki z cebulą i zioła.
Wyrób ciasto, odstaw na 60 min. Uformuj 2 bochenki. Ułóż je na blasze, posmaruj oliwą. Odstaw na kolejne 60 min. Piecz 40 min w 220 st. Twaróg wymieszaj z natką. Podawaj do pieczywa.
24 porcje, czas ok. 120 min; porcja – 100 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety