Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Domowe spaghetti"
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 62
Pełna smaku sałatka, idealna do pracy lub na lekką kolację. Szparagi, rukola,...
Odsłon: 33
Przypominają omlety, ale są cieńsze, bardziej aksamitne i większe. Mowa o nal...
Odsłon: 1025
Naleśniki Suzette to klasyczny francuski deser, który swoją historią sięga aż...
Odsłon: 28
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 62
Pełna smaku sałatka, idealna do pracy lub na lekką kolację. Szparagi, rukola,...
Odsłon: 33
Przypominają omlety, ale są cieńsze, bardziej aksamitne i większe. Mowa o nal...
Odsłon: 1025
Naleśniki Suzette to klasyczny francuski deser, który swoją historią sięga aż...
Odsłon: 28
Składniki
Cebulę obrać, posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Marchew i seler obrać, umyć, pokroić w maleńką kosteczkę. Grzyby oczyścić, pociąć w plasterki. Na oleju zeszklić czosnek i cebulę. Dodać marchewkę, i seler. Smażyć kilka minut.
Do warzyw dodać mielone mięso i mieszając, przysmażyć. Następnie dodać koncentrat pomidorowy (warto dodać szczyptę cukru), sól, pieprz i zioła do smaku. Całość zalać gorącym bulionem. Przykryć i dusić około 10-15 minut.
Po kwadransie dorzucić plastry pieczarek, przemieszać i dusić, nie przykrywając. W tym czasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Przełożyć do dużej miski. Gorący sos wyłożyć na makaron. Posypać parmezanem.Źródło: Twoje Imperium