Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Domowy dżemik z dyni"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Składniki
Oczyszczony z pestek miąższ dyni pokrój w kostkę. Wrzuć do dużego garnka o grubym dnie, dolej wodę i duś pod przykryciem na średnim ogniu, do czasu, aż zmięknie. W razie potrzeby odlej nadmiar soku.
Gdy dynia będzie już miękka, zmiksuj ją na papkę.
Na koniec wsyp galaretkę i cukier oraz wlej sok z cytryny. Całość wymieszaj i ugotuj.
Nałóż dżem do słoików, po czym ustaw je do góry dnem. Podawaj z pieczywem.
55 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 120
<strong>Renata Plaskota ze Skierniewic</strong>Źródło: Super TV