Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hamburger – najbardziej popularna kanapka na świecie. Pyszna bułka, mięso do tego ser i różnego rodzaju dodatki. Dzisiaj w wersji XXL.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 233
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 233
Składniki
Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy wodę, suche drożdże, sól, cukier, jajko oraz olej. Wyrabiamy ciasto i odkładamy na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W tym czasie cebulę oraz czosnek drobno siekamy, mieszamy z mięsem. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz czerwoną papryką. Boczek podsmażamy na patelni. Ogórki kroimy na cieńkie plasterki.
2/3 wyrośniętego ciasta wykładamy do formy wielkości 24 cm pokrywając ciastem również boki na wysokość ok. 2-3 cm. Na ciasto wykładamy mięso, następnie ketchup razem z musztardą, ogórki oraz boczek. Pokrywamy serem i przykrywamy resztą ciasta. Na końcu smarujemy ciasto z wierzchu jajkiem wymieszanym z mlekiem i posypujemy sezamem. Całość pieczemy w temp. 200 stopni przez ok. 35-40 min.