Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Domowy krupnik"
Przepis dnia
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 359
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 292
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 359
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 292
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 173
Składniki
Do garnka wlej wodę, dodaj umytego i pokrojonego na 2-3-cm kawałki kurczaka. Zagotuj, zdejmij szumowiny, zmniejsz ogień i gotuj ok. 10 min. Dodaj cebulę i starte na grubej tarce seler oraz pietruszkę. Gotuj jeszcze 20 min.
Wrzuć obraną i pokrojoną na plasterki marchew oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Dopraw solą i gotuj ok. 5 min. 3 Dodaj masło, liść laurowy, ziele angielskie i kaszę jęczmienną. Przez 4-5 min gotuj zupę, co chwila mieszając, aby kasza nie przywarła do dna garnka. Następnie gotuj do miękkości warzyw i kaszy jeszcze 20-25 min. Odstaw z ognia. Posyp odrobiną natki pietruszki lub koperkiem.Źródło: Takie jest życie