Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowy paprykarz szczeciński"
Rewelacyjne, bardzo bogate w smaku wegetariańskie curry. Słodkie od batata i...
Odsłon: 46
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 66
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 88
Rewelacyjne, bardzo bogate w smaku wegetariańskie curry. Słodkie od batata i...
Odsłon: 46
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 66
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 88
Składniki
Ryż gotuję w lekko posolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Osączam go z wody, przesypuję z woreczka do miski, mieszam widelcem, by zrobił się sypki i pozostawiam, żeby wystygł.
Cebule i marchewki obieram i płuczę. Cebule siekam, a marchewki ścieram na tarce o małych otworkach. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju. Szklę na nim cebulę, następnie dodaję marchewkę i mieszając, smażę kilka minut. Podlewam odrobiną wody, dodaję koncentrat pomidorowy, przyprawiam obiema paprykami i duszę, aż warzywa będą miękkie.
Ryby dokładnie oczyszczam z ości i skóry, mięso dzielę na drobne kawałeczki. Dodaję do ryżu razem z warzywami. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Paprykarz podaję na kromkach chleba.Źródło: Tina